NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Beethoven 2020: Pražák Quartet in Amsterdam


   • Beethoven 2020: Pražák Quartet Photo #1
   1 of 1
   September 23, 2020

    

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Beethoven 2020: Pražák Quartet

   Janáčeks Kreutzersonate
   Op de lessenaars van het Pražák Quartet staat Janáčeks Eerste strijkkwartet, bijgenaamd ‘Kreutzer’. Tolstoj schreef een novelle die hij Kreutzersonate noemde: de liefdesaffaire van een getrouwde vrouw die met een ander Beethovens Kreutzersonate speelt. In het bekrompen Russische milieu van Tolstoj werden onmiddellijk de ogen op Tolstojs vrouw Sofia gericht: was zij de overspelige? Ze schreef een tegen-novelle, Een zuivere liefde, waarin ze weerwoord geeft. Die novelle werd pas in 1994 geplubliceerd, dus daaruit kon Janáček niet putten. Maar hij doet wat Sofia ook deed: hij schrijft een stuk waarin hij zich laat inspireren door de onfortuinlijke vrouw uit Tolstojs novelle en laat haar doorklinken in het kwartet.

   Prazák Quartet
   Al vanaf de oprichting in 1972 opereert het Pražák Quartet op het hoogste niveau. Op dit moment zijn ze bezig aan hun laatste seizoen als kwartet. Na de oprichting verwierf het kwartet al snel een plek op de Tsjechische concertpodia. De internationale doorbraak kwam nadat het kwartet de Grote Prijs op het internationale strijkkwartetconcours in Evian (Frankrijk) won. Sindsdien speelt het kwartet in de belangrijke Europese en Noord-Amerikaanse concertzalen, waaronder met grote regelmaat in Het Concertgebouw.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Beethoven 2020: Pražák Quartet. Book your stay now!