NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Busch Trio met Maria Milstein in Korngold en Dvořák in Amsterdam


   • Busch Trio met Maria Milstein in Korngold en Dvořák Photo #1
   1 of 1
   December 27, 2020

    

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Busch Trio met Maria Milstein in Korngold en Dvořák

   Busch Trio met Maria Milstein
   ‘Verschrikkelijk goed’, noemt de Volkskrant het Busch Trio. De laatste jaren maakten de Kersjesprijs-winnaars furore over het gehele Noordelijk halfrond. Met vlammende live-optredens maar ook een serie Dvořák-albums. NRC ervaart het trio vooral ook als ‘een vriendenclub, en dat merk je aan de communicatie.’ Die club wordt vandaag uitgebreid met violiste Maria Milstein, echtgenote van Busch-violist Mathieu van Bellen. Met deze winnares van de Nederlandse Muziekprijs speelt het trio Korngold en Dvořák.

   Korngold en Dvořák
   Dvořák schreef zijn Vijf bagatellen met zijn eigen vriendenclub in gedachten. Bij de eerste uitvoering bespeelde hij zelf het harmonium. De Bagatellen zijn innig verweven conversaties tussen de kwartetleden, waarin ironie en humor veelvuldig opduiken. Erich Korngolds Suite voor twee violen, cello en piano linkerhand ontstond op vraag van Paul Wittgenstein. Deze pianist was in de oorlog een arm verloren, maar liet dat zijn pianoloopbaan niet belemmeren. Diverse componisten schreven werk voor zijn resterende hand. Korngold schetst in de Suite een portret van de virtuoze maar grillige Wittgenstein. In steeds totaal verschillende kijkjes op muziek, van de Weense wals tot Bach-invloeden, komt ook een lied van Korngold zelf terug.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Busch Trio met Maria Milstein in Korngold en Dvořák. Book your stay now!