NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Gangenwandeling Jordaan in Amsterdam


   • Gangenwandeling Jordaan Photo #1
   1 of 1
   August 15, 2020

   Saturday   1:00 PM (on various days)

   Willemsstraat 24
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Gangenwandeling Jordaan

   Eeuwenlang woonde ca. tachtig procent van de bewoners van de Noord-Jordaan in panden aan gangen.Ter herinnering daaraan werd 'Het Gangenproject' in de Willemsstraat tussen de nummers 22 en 110 gerealiseerd. Het project bestaat uit de reconstructie van de verkaveling van gangen en panden op de stoep, hardstenen informatietegels en achtergrondinformatie op een paneel. Voor oud-Jordanezen en hun nakomelingen is het Gangenproject een LIEU DE MEMOIRE. Gangen vormen samen met binnenplaatsjes en aangrenzende panden stedenbouwkundige ensembles die forten werden genoemd. Deze forten, ouder en talrijker dan hofjes, hadden een grote impact op de woon- en leefomstandigheden in de Jordaan en op de cultuur van de wijk. Het Jordaanmuseum zet zich er voor in dat deze ensembles behouden blijven, dat de Sajetgang niet afgebroken wordt en dat de Berengang met daaraan krotjes opengesteld wordt voor het publiek.Een wandeling, met toegang tot enkele gangen! • Vermelde korting is voor donateurs en stadspashouders met groen stip• Wilt u met een groep op een andere dag of ander tijdstip komen, informeert u gerust: 020-624 4695 | 06 40 227 265 | info@jordaanmuseum.nl• Website jordaanmuseum• Abonneren op gratis Nieuwsbrief Jordaanmuseum  Veelgestelde vragen Moet ik mijn ticket afgedrukt meenemen? Ja. Is mijn registratie of ticket overdraagbaar? Ja. Is het goed als de naam op mijn ticket of registratie niet overeenkomt met die van de bezoeker? Ja.

   Categories: Neighborhood

   This event repeats on various days: Oct 17

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Gangenwandeling Jordaan. Book your stay now!