NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Het Concertgebouworkest speelt Sibelius’ Symfonie nr. 1 in Amsterdam


   • Het Concertgebouworkest speelt Sibelius’ Symfonie nr. 1 Photo #1
   1 of 1
   September 24, 2020

    

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Het Concertgebouworkest speelt Sibelius’ Symfonie nr. 1

   Sibelius’ Eerste symfonie
   Jean Sibelius was origineel en vernieuwend, maar stond daarnaast hoorbaar met één been in de Romantiek. Dat biedt zowel verrassingen als houvast. De symfonieën van Sibelius hebben een totaal eigen sfeer die je bij geen andere componist aantreft, mede door hun Finse perspectief. Al in zijn Eerste symfonie demonstreerde hij zijn oorspronkelijkheid: wie had ooit gewaagd een symfonie te beginnen met een eenzaam duet van klarinet en pauken?

   Jimmy López
   Jimmy López komt uit Peru maar ziet zichzelf als een kosmopoliet. De laatste jaren boekt hij veel succes met zijn kleurrijke muziek, waarin uiteenlopende stijlen samenkomen binnen een solide raamwerk van klassieke compositietechnieken. In 2016 bewees zijn Eerste symfonie dat hij een meester is van de grote vorm. De vier delen corresponderen met de vier boeken van de roman De reizen van Persiles en Sigismunda van Cervantes, gepubliceerd vlak voor diens dood in 1616. In het slotdeel leiden repetitieve patronen in slagwerk en koper naar een grootse finale.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Het Concertgebouworkest speelt Sibelius’ Symfonie nr. 1. Book your stay now!